Lichtreclame, de beste vorm van outdoor reclame

Lichtreclame is de beste vorm van outdoor reclame, dat meestal langs snelwegen, stations of als uithangbord van een bedrijf wordt gebruikt. In het algemeen zijn ze groot in omvang en creatief ontworpen met krachtige slogans.

Het is belangrijk dat het duidelijke beelden bevat die niet alleen zichtbaar zijn voor voorbijgangers, maar ook de aandacht zal trekken. Wanneer dit lukt weet je dat ze zullen nadenken over de boodschap waarmee ze zojuist geconfronteerd werden. Voor borden langs de snelwegen is het van belang dat ze weinig woorden bevatten. Er is namelijk geen tijd om te lezen.
In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van bijvoorbeeld humoristische beelden met opvallende kleuren. Dit zorgt ervoor dat het van grote afstand al zichtbaar is en de aandacht trekt.

Er zijn verschillende soorten lichtreclame. Het meest bekend zijn de lichtbakken die bedrijven gebruiken om ook in het donker de naam van het bedrijf zichtbaar te maken. Daarnaast zijn er de borden die bijvoorbeeld Mc Donald’s gebruiken langs de snelwegen, om aan te geven dat er een Mc Donald’s in de buurt is. Het wordt ook gebruikt om nieuwe producten of diensten te promoten. Bijvoorbeeld door posters te verlichten in bushokjes.

Lichtreclame advies
Het is kostenefficiënt. Door te investeren in deze vorm van promotie heeft u een promotiemiddel waar u een lange tijd profijt van heeft. Als u ervoor kiest om een lichtbak van hoge kwaliteit te laten ontwerpen hoeft u hier slechts eenmaal voor te betalen. Gaat u adverteren via de krant of de televisie dan betaalt u iedere dag/week/maand opnieuw voor dezelfde advertentie.

Het trekt gemakkelijk en snel de aandacht. Als u een aantrekkelijke lichtbak heeft dan zullen voorbijgangers getriggerd worden om te kijken en hier aandacht aan te besteden. Het kost namelijk geen moeite om even te kijken. Met bijvoorbeeld een krant is er eerst een persoon nodig die door de krant heen bladert voordat de aandacht valt op de advertentie.

Ze zijn de hele dag te zien. Bij tv-commercials betaal je voor iedere seconde van de commercial. Voor een advertentie in de krant betaal je voor de ruimte die je nodig hebt voor je advertentie. De lichtbakken kennen geen limiet en zijn de hele dag zichtbaar. 24 uur per dag kunnen mensen ermee in aanraking komen. Ze zullen er hoe dan ook staan en men komt er mee in aanraking of dat nou gewenst is of niet.

Lichtreclame is gegroeid tot een van de meest solide mogelijkheden waarop u uw bedrijf kunt promoten. Mocht u hier nog niet over beschikken, dan is nu het moment om dat te veranderen.