De vele voordelen van het gebruiken van e-sigaretten opgesomt!

invoke-silverNiet voor niets wordt het roken van e-sigaretten steeds populairder. Steeds meer mensen, waaronder veel ex-rokers, besluiten om te gaan dampen. Het wordt tijd om de vele voordelen van het gebruiken van een e-sigaret eens op een rijtje te zetten.

Dampen in plaats van roken

Het gebruik van de e=sigaret kan je helpen om te stoppen met roken. E-liquids bevatten vaak nicotine. Ex-rokers krijgen dus toch nog hun dosis nicotine binnen. Ze hebben daarom doorgaans geen behoefte meer om een gewone sigaret te roken.

Je kunt kiezen uit heel veel verschillende smaken

Heb je genoeg van de smaak van de tabak? Je kunt nu kiezen voor allerlei smaken, zoals aardbei en vanille. Natuurlijk kun je ook een van de vele andere smaken proberen.

Je kunt veel geld besparen

Sigaretten zijn niet goedkoop. Dampen is in ieder geval veel goedkoper. Een een ex-roker heeft uitgerekend dat hij een jaar kan dampen voor 300 dollar. Het pakje sigaretten per dag kostte hem 2500 dollar per jaar. Je kunt dus een aanzienlijk bedrag besparen.

Je kunt verlost worden van je verslaving aan nicotine

Ex-rokers kopen doorgaans e-liquid met nicotine. Er zijn e-liquids te koop met verschillende hoeveelheden nicotine. Je kunt dus een e-liquid kopen met een steeds lagere hoeveelheid nicotine. Zo kun je je behoefte aan nicotine afbouwen. Zo kun je uiteindelijk van je nicotineverslaving worden verlost.

Minder schadelijke stoffen en geen stinkende rook

Een gewone sigaret bevat teer, koolmonoxide en stikstofdioxide. Ook produceren gewone sigaretten stinkende rook. E-sigaretten bevatten niet de genoemde schadelijke stoffen. Ook produceren ze geen stinkende rook. Dat zijn niet onbelangrijke ook voordelen.

Je hebt geen asbak meer nodig

E-sigaretten produceren geen as. In de kamer staat dus geen asbak meer met stinkende sigarettenpeuken. De asbak is inmiddels vervangen door een vaas met bloemen.

Geen gele tanden of gele vingers

Van de rook van een sigaret krijg je gele tanden en gele vingers. Bij een e-sigaret ontstaat geen rook. Je tanden en je vingers worden dus niet geel.

Je hebt minder last van een rookverbod

Op steeds meer plaatsen geldt een rookverbod. Dat rookverbod geldt doorgaans niet voor gebruikers van een e-sigaret. De e-sigaret mag je dus vaak wel gebruiken ook op plaatsen waar je niet mag roken. De damp van een e-sigaret is immers niet schadelijk voor de mensen in je omgeving. Wellicht krijg je wel opmerkingen. Het kan een mooie aanleiding tot een gezellig praatje zijn. Echter geld ook voor e-sigaretten een rookverbod op plaatsen zoals in het vliegtuig of in de trein of bus.